Image
Kungsledens nya huvudkontor på Kungsholmen.
Kungsledens nya huvudkontor på Kungsholmen. Bild: Kungsleden

Kungsleden flyttar till egenägd fastighet

Bolag Kungsleden har beslutat att flytta sitt huvudkontor till egna lokaler på Warfvinges väg 29-33 på västra Kungsholmen i Stockholm. Flytten beräknas ske i augusti/september 2015.
Publicerad den 9 Oktober 2014

Kungsleden har haft sitt huvudkontor på Vasagatan sedan 2011, men som ett led i bolagets nya strategi som långsiktig fastighetsägare har beslut tagits om att flytta till en egen fastighet. Fastigheten ligger mitt på den centrala boulevarden Warfvinges väg där många stora bolag förlagt sina huvudkontor, däribland Skanska.

- Som en av Sveriges största fastighetsägare med fokus på fastigheter inom kontor, industri/lager och handel är det självklart att vårt huvudkontor ska ligga i en av våra egna fastigheter, vi ska leva som vi lär. Vår fastighet på Warfvinges väg ligger mitt i ett område som pulserar av liv och förändring vilket speglar nya Kungsleden väl, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Hela området genomgår en förändring och när det är fullt utbyggt kommer det att inrymma 20 000 boende, upp emot 35 000 arbetsplatser och därutöver en rad nya restauranger och butiker samt ett brett serviceutbud. Kontoret kommer att byggas om för att passa huvudkontorets behov där fokus bland annat ska ligga på öppna sociala ytor, platser för kreativa möten samt kontorsmiljöer som möjliggör samarbete och dialog.

- Det är viktigt att huvudkontoret illustrerar det nya Kungsleden och andas den profil och de värderingar vi lever efter. Det ska också stimulera en ökad samverkan mellan medarbetarna samt vara en plats som vi med stolthet visar upp för kollegor, kunder, investerare och andra viktiga målgrupper, säger Biljana Pehrsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige