Image

Kungsleden får kvinnlig dominans i styrelsen

Bolag Kungsleden föreslås välja in två kvinnor i styrelsen, medan två män har avböjt omval. Bolagets nya styrelse består av tre män och fyra kvinnor.
Publicerad den 11 Mars 2014
Charlotte Axelsson Bild: Aff
Charlotte Axelsson

Charlotte Axelsson och Liselotte Hjorth föreslås som nya ledamöter, medan Magnus Fernqvist och Peter Gustafson har avböjt omval.

Charlotte Axelsson är styrelseordförande i Vasallen och AFF-forum samt styrelseledamot i BWG Homes, ett bolag på Oslobörsen. Hon har varit vd för HSB Stockholm, Svenska Bostäder i Stockholm, Familjebostäder i Stockholm och SEB Arsenalen. Hon har också varit biträdande finanssekreterare på Stockholms stad samt innehaft flertalet styrelseuppdrag inom bland annat HSB, Stockholms stad, Statens fastighetsverk och Akademiska Hus.

Liselotte Hjorth är styrelseledamot i Riksgälden och i Tysk-svenska handelskammaren. Fram till hösten 2013 var hon medlem i den verkställande ledningen i SEB AG i Tyskland med specifikt ansvar för SEB-gruppens kommersiella fastighetskunder. Vidare har hon bland annat varit koncernkreditchef och medlem av SEB:s verkställande ledning i Sverige, partner inom Enskilda Corporate Finance och aktieanalytiker på Fjärde AP-fonden.

Valberedningen föreslår därutöver omval av de nuvarande ledamöterna Göran Larsson (ordförande), Joachim Gahm, Lars Holmgren, Kia Orback Pettersson och Charlotta Wikström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige