Image

Kronprinsessan inviger Furniture Studies

LOKALER När möbelutbildaren Furniture Studies flyttar in i nybyggda lokaler på Lidingö får man en invigning med stjärnglans. Ingen mindre är H.K.H. Kronprinsessan Victoria förrättar invigningen.
Publicerad den 18 Augusti 2009

Fredagen den 18 september invigs Carl Malmsten – Furniture Studies nya lokaler i Larsberg på Lidingö. Utbildningen, som är en del av Linköpings universitet, flyttade i juli från sina tidigare lokaler på Södermalm till de nybyggda lokalerna i Larsberg.

Verksamheten består av fyra utbildningar inom möbelområdet: möbeldesign, möbelsnickeri, möbeltapetsering och möbelkonservering. De nybyggda lokalerna har skräddarsytts för verksamheten och inhyser förutom arbetsplatser möjlighet till konstutställning och ett vetenskapligt bibliotek. John Mattson Fastighets AB är byggherre och arkitekt är Ulf Gillberg.

Den nya byggnaden har blivit möjlig tack vare en donation från Kerstin Skarne och Ann-Sofie Mattson, döttrar till byggmästare John Mattson. Donationen ska förvaltas av Byggmästare John Mattsons minnesstiftelse. Stiftelsen kommer att på olika sätt stärka utbildningarna: dels genom att delfinansiera en professur i möbelkultur, dels genom att bidra till att bygga upp ett vetenskapligt bibliotek. En del av avkastningen kommer att delas ut i form av stipendier till särskilt framstående studenter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige