Image

Kronofogden säljer stort Centerplanbestånd

AFFÄRER Kronofogden planerar nu att sälja 45 fastigheter med 739 lägenheter ur Centerplans bestånd i Åstorp.
Publicerad den 22 Januari 2010

Centerplans danska moderbolag gick i konkurs 2008.

Någon konkursansökan för Centerplan Åstorp är inte inlämnad, skriver Helsingborgs Dagblad, men en dom i december fastställer att bolagets skuld på 261 miljoner kronor till danska HSH Nordbank AG har förfallit.

Som säkerhet för lånet har Centerplan tagit ut pantbrev på sina fastigheter och när dessa hus nu säljs har banken rätt att få betalt ur köpeskillingen.

- De har begärt exekutiv försäljning av fastigheterna och vi håller på att värdera dem för tillfället. Det tar nog en månad till innan värderingarna är klara, sedan sätter vi ut dem till auktion och det tar ytterligare någon månad, säger Sven Mårtensson, chef för fastighetsförsäljningen hos kronofogden i Helsingborg, till Helsingborgs Dagblad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige