Image

Konkurrensverket godkänner Peabköp

AFFÄRER Konkurrensverket ger klartecken till Peabs planerade förvärv av Peab Industri.
Publicerad den 28 November 2008

Detta innebär att Konkurrensverket godkänner den företagskoncentration som kan uppstå om Peabs erbjudande att förvärva samtliga aktier och konvertibler i Peab Industri genomförs.

Konkurrensmyndigheterna i Norge och Finland har lämnat motsvarande godkännanden.

Peabs erbjudande var bland annat villkorat av att Peab erhöll tillstånd från konkurrensmyndigheter inom för Peab acceptabel tid och på för Peab acceptabla villkor. Detta villkor är numera uppfyllt.

Anmälningsperioden för erbjudandet löper till och med den 3 december 2008.

Peab Industri uppmanade i förra veckan sina aktieägare att inte godta Peabs bud. Peab har därefter meddelat att man inte tänker höja budet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige