Image

Kommunalt bolag tvingas sälja för att överleva

BOLAG Det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem tvingas sälja delar av sitt bestånd. - Vi måste sälja ut för att säkerställa Kalmarhems fortlevnad. Men vi har ännu inte tittat på vilka fastigheter som kan bli aktuella, säger Roger Kaliff (s), styrelseordförande i Kalmarhem, till tidningen Östran.
Publicerad den 8 Oktober 2008

Bakgrunden är ett renoveringsprogram, med bland annat nödvändiga stambyten, som blev väldigt kostsamt. Kalmarhem fick då ta av sina besparingar, en lösning som dock inte håller i det långa loppet.

– Renoveringsprogrammet har blivit väldigt dyrt, men det är inte enbart det som är problemet. Oron på finansmarknaden kostar oss mycket. Vi har pågående byggen som vi lånar fortlöpande till, och de lånen blir nu dyrare. Dessutom ska vi placera om gamla lån, och där påverkar också en högre ränta. Enbart till det som byggs ska i år och nästa år behövs lån på totalt 150 miljoner kronor, säger Kaliff.
För att få in mer pengar planeras nu försäljning av fastigheter.

- Vi tittar på kostnader på alla nivåer, men ytterligare åtgärderna måste till snarast. Försäljning av fastigheter är en av dem, men vi är inte framme vid vilka fastigheter som kan bli aktuella, säger Kaliff till Östran.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige