Image

Kommunägt bolag säljs

TRANSAKTIONER Åtvidaberg kommun säljer sitt industrifastighetsbolag för 40 miljoner kronor. Bolaget innehåller fyra fastigheter som till stora delar står tomma.
Publicerad den 5 Februari 2009

Köparen, Industria Sverige AB, betalar tio miljoner kronor över fastigheternas bokförda värde.

– Köparen har en affärsidé som är mycket intressant, spännande och framtidsinriktad. Industria är en professionell aktör med helt andra förutsättningar än vi att fylla de tomma ytorna med hyresgäster, som inte bara genererar intäkter till ägaren utan också bidrar till kommunens utveckling, säger kommunalrådet Sverre Moum (M) till Corren.se.

I köpet ingår fyra fastigheter: Facetten, Gamla Kvarnen, Åssa-huset och Taxi-huset.
– Vi ser en stor potential tack vare de vakanta ytorna, säger vd Lars Carlström till Corren.se.

Planerna är att skapa en företagspark för gröna företag inom energi, hälsa och miljö.

– Det ska bli ett nav, en motor för att attrahera företag, till exempel inom grön förnyelsebar energi, vindkraft eller biodiesel, att etablera sig i Åtvidaberg, säger Carlström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige