Image

KLP Eiendom satsar på Sverige

BOLAG Norska KLP Eiendom öppnar ett kontor i Stockholm. Bolaget ska ta sig in på Stockholmsmarknaden, men det första köpet i Sverige var ett hotell i Malmö.
Publicerad den 15 December 2008

Norska KLP Eiendom öppnar ett kontor i Stockholm. Bolaget ska ta sig in på Stockholmsmarknaden, men det första köpet i Sverige var ett hotell i Malmö.

Två medarbetare ska arbeta från Stockholmskontoret. Fokus läggs på attraktiva centrala fastigheter, primärt i Stockholm.

Men det första förvärvet i Sverige var fastigheten Fasanen 5 i Malmö – ett hotell under uppförande. Fastigheten byggs om för att bli ett Stay At-hotell.

Säljare är Diligentia. Affären gjordes upp i somras, och KLP tar över fastigheten den 1 mars.
Hotellet får 243 rum och hyreskontraktet är på 20 år.

KLP äger i dag fastigheter för cirka 16 miljarder norska kronor, motsvarande cirka 18,5 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige