Image

Klart för nytt bostadsområde i Limhamn

BYGG Området kring gamla cementfabriken i Limhamn ska bebyggas med totalt 1 200 nya bostäder. På området kommer det även bland annat att byggas handel och kontor.
Publicerad den 19 Augusti 2009

Nu påbörjas omvandlingen av området kring Limhamns gamla cementfabrik med att stadsbyggnadskontoret får i uppdrag att påbörja ett detaljplanearbete.
Hela området kring den gamla cementfabriken kommer att omvandlas till stadsbebyggelse med till största delen bostäder, men också med offentlig service som skola och förskola samt handel, verksamheter och kontor. Totalt rör det sig om cirka 1 200 bostäder på hela området.

Det nu aktuella planarbetet avser den östra delen av fabriksområdet, omedelbart väster om Limhamnsvägen.

Det handlar om en första etapp som planeras innehålla cirka 400 nya bostäder vilka till största delen kommer att utgöras av lägenheter, men det kommer också att ges utrymme åt en del så kallade stadsradhus.

- Det här är ytterligare ett spännande exempel på hur man kan omvandla ett attraktivt beläget gammalt industriområde till stadsbebyggelse med bostäder, service och verksamheter, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande kommunalrådet Anders Rubin (S).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige