Image
Statens Servicecenter flyttar in i Tullporten i Västervik
Statens Servicecenter flyttar in i Tullporten i Västervik Bild: KlaraBo

Klarabo ökar intjäningsförmågan genom nya lokaluthyrningar

Uthyrning Klarabo har tecknat ett sexårigt hyresavtal omfattande cirka 350 kvadratmeter med Statens Servicecenter på Västra Kyrkogatan i centrala Västervik. Hyresvärdet uppgår årligen till cirka 1,7 miljoner och tillträde är beräknat till den 1 mars 2023.
Publicerad den 3 Oktober 2022
Annons
Image

Lokalen som tidigare använts som bland annat personalutrymme för olika verksamheter i Tullporten Galleria har under en tid stått oanvänd. Klarabo kommer att investera cirka fem miljoner kronor för att anpassa lokalen till Statens Servicecenters verksamhet. Fastigheten är efter uthyrningen fullt uthyrd.
– Vi är glada att kunna välkomna mer samhällsservice till Tullporten Galleria i och med etableringen av Statens Servicecenter. Detta befäster Tullporten som en central del av Västerviks affärsliv, säger Robert Pejic, områdeschef Klarabo.

Vidare har Klarabo även utökat förhyrningen till Praktikertjänst i bolagets lokaler i Malmö med ytterligare drygt 130 kvadratmeter om cirka 0,2 miljoner kronor i årshyra. Den totala förhyrda ytan uppgår nu därmed till cirka 470 kvadratmeter med ett totalt hyresvärde om cirka 1,2 miljoner. Hyrestiden är i linje med tidigare tecknat avtal som sträcker sig till 2029.

På kort tid har Klarabo genomfört tre lokaluthyrningar om totalt 6 miljoner kronor i årligt hyresvärde vilket därmed ökar intjäningsförmågans intäkter i förhållande till redovisade siffror per den 30 juni.

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige