Image

KF och Paulssonbolagen i handelssatsning

TRANSAKTIONER Arne Paulssons Byggnads AB ska för KF Fastigheters och Coops räkning uppföra en stormarknadsanläggning vid Mobilia handelsområde i Lund. Samtidigt säljer KF Fastigheter en större fastighet vid Mårtenstorget i centrala Lund till Paulssonbolagen.
Publicerad den 24 September 2009

Arne Paulssons Byggnads AB, som ingår i Paulssonbolagen ska för KF Fastigheters och Coop Sveriges räkning uppföra en stormarknadsanläggning i anslutning till Mobilia handelsområde i Lund.

Stormarknadens uthyrbara yta beräknas bli 6 900 kvadratmeter med tillhörande parkeringsanläggning.

KF Fastigheter kommer av Paulssonbolagen även att förvärva en befintlig detaljhandelsanläggning omfattande 2 700 kvadratmeter uthyrbar yta, belägen i direkt anslutning till nyproduktionen. Denna anläggning kommer bland annat att inrymma lokaler för Systembolaget.

KF Fastigheter säljer samtidigt fastigheten Brunius 16 vid Mårtenstorget i centrala Lund till Paulssonbolagen. Fastigheten omfattar 7 300 kvadratmeter uthyrbar yta där 6 500 kvadratmeter utgörs av befintliga kontor och handelsytor, medan 770 kvadratmeter avses utvecklas för bostads, handels- och kontorsändamål. Till fastigheten hör även en parkeringsanläggning för 118 bilar.

Tillträde till fastigheten sker den 1 oktober 2009.

- Att vi nu får etablera en stormarknad i ett av de bästa affärslägena i Lund är en gammal dröm som går i uppfyllelse. Samtidigt lämnar vi över vår fastighet i centrala Lund till en engagerad fastighetsaktör som känner starkt för Lunds centrum. Både vad gäller dess kulturhistoriska värden och dess möjligheter att utveckla en stark och mångsidig cityhandel, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

- Förvärvet av Brunius 16 är en viktig markering av att vi tror på Lund som handelsstad och att vi vill vara med och satsa på stadens utveckling och inte minst då centrum, säger Arne Paulsson, huvudägare och grundare av Paulssonbolagen.

I båda transaktionerna har Mannheimer Swartling Advokatbyrå och KF Juridik varit KF Fastigheters rådgivare medan Advokat Pontus Bergman AB har biträtt Paulssonsbolagen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige