Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A startar produktion av 155 hyresbostäder i Västerås

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) har under oktober 2021 startat nyproduktion av 155 hyresbostäder på fastigheten Forntiden 2, beläget i bostadsområdet Bjurhovda som ligger cirka 4,5 kilometer öster om centrala Västerås. Total bedömd uthyrningsbar yta uppgår till 6 750 kvadratmeter med ett hyresvärde om 13,1 miljoner kronor. Byggstart skedde under oktober 2021 med planerad successiv inflyttning under fjärde kvartalet 2022 till och med första kvartalet 2023.
Publicerad den 20 Oktober 2021
Annons
Image

Forntiden 2 angränsar till ett befintligt bostadsområde med goda kommunikationsmöjligheter och dagligvaruhandel. Projektet innebär uppförande av fyra byggnader innehållande 155 hyresbostäder, lokal för bageri eller liknande verksamhet i bottenplan samt ett inbjudande torg i anslutning. Byggnaderna kommer att byggas med trästomme, miljöcertifieras enligt Svanen och bedöms därtill bli klassificerade som mörkgrön, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.
– Byggstarten av Forntiden 2 är ännu ett steg för K2A i utvecklingen av ett attraktivt fastighetsbestånd i Västerås. Inom fastigheten kommer K2A etablera ett regionkontor som skall vara utgångspunkt för K2A:s förvaltningsorganisation i Västerås. Vi anser att en lokal närvaro med egen personal är en viktig förutsättning för att leverera bra service till våra kunder samt uppnå en effektiv förvaltning som speglar vår långsiktighet som fastighetsägare, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

Västerås, som under de senaste fem åren uppvisat en årlig befolkningstillväxt på fem procent, är Sveriges sjunde största kommun med cirka 155 000 invånare. Stora framgångsrika företag bedriver verksamhet i regionen och Mälardalens högskola har sitt huvudcampus i Västerås.

Tillsammans med övriga projekt uppgår K2A:s fastighets- och projektportfölj i Västerås till 728 hyres- och studentbostäder, varav 114 bostäder är under förvaltning. K2A har även ett samägt projekt för uppförande av ett nytt polishus i Västerås. Efter det att projekten färdigställts och är under förvaltning bedöms den uthyrningsbara ytan uppgå till cirka 39 000 kvadratmeter med förväntade årliga hyresintäkter om cirka 85 miljoner kronor.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige