Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter. Bild: K2A.

K2A överväger emission av gröna hybridobligationer

Bolag En emission av hybridobligationer kommer att ytterligare stärka K2A:s finansiella ställning och redovisas som eget kapital.
Publicerad den 12 Januari 2021

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har givit Nordea Bank och Swedbank i uppdrag att i egenskap av 'joint bookrunners' arrangera möten med obligationsinvesterare med start 11 januari 2021.

Syftet är att undersöka möjligheten att emittera gröna hybridobligationer med en förväntad volym om lägst 400 miljoner kronor, vilka är efterställda K2A:s utestående seniora obligationer.

En marknadstransaktion kan komma att följa, med förbehåll för rådande marknadsförhållanden.

En emission av hybridobligationer kommer att ytterligare stärka K2A:s finansiella ställning och redovisas som eget kapital.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige