Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A köper samhällsfastigheter i Mälardalen

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva två samhällsfastigheter med LSS-boenden i Mälardalsregionen. Transaktionen baseras på ett totalt fastighetsvärde om cirka 49 miljoner kronor och kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.
Publicerad den 22 September 2021

De båda fastigheterna innehåller sex lägenheter vardera samt personal- och gemensamma ytor, med en total uthyrningsbar area om cirka 1 000 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 2,9 miljoner kronor på årsbasis. Fastigheterna har ingångna hyresavtal med Nytida AB med återstående avtalstid om 14 år. Nytida är en del av Ambea-koncernen som är Sveriges största omsorgsaktör.

Förvärvet, som genomförs genom bolagsförvärv, avser fastigheterna Nyköping Nälberga 1:250 och Flen Ripan 2. K2A tillträder fastigheterna den 30 november 2021.

LSS-boendena är uppförda 2020 och har stomme och fasad i trä. Trästommen tillsammans med byggnadernas energieffektiva utformning gör att fastigheterna, efter miljöcertifiering, kommer klassificeras som mörkgrön, dvs högsta miljöklass enligt K2A:s gröna ramverk.

– Nu förstärker vi ytterligare vår närvaro i Mälardalen genom dessa moderna LSS-boenden med hög standard. Mälardalsregionen är en prioriterad marknad för K2A, och desto större innehav vi har i regionen desto mer kundnära och effektiv förvaltning kan vi bedriva. Fastigheterna uppfyller väl våra högt ställda krav på hållbarhet och är uppförda i trä vilket är i linje med vår gröna hållbarhetsstrategi, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige