Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A köper samhällsfastigheter i Mälardalen

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva två samhällsfastigheter med LSS-boenden i Mälardalsregionen. Transaktionen baseras på ett totalt fastighetsvärde om cirka 49 miljoner kronor och kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.
Publicerad den 22 September 2021

De båda fastigheterna innehåller sex lägenheter vardera samt personal- och gemensamma ytor, med en total uthyrningsbar area om cirka 1 000 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 2,9 miljoner kronor på årsbasis. Fastigheterna har ingångna hyresavtal med Nytida AB med återstående avtalstid om 14 år. Nytida är en del av Ambea-koncernen som är Sveriges största omsorgsaktör.

Förvärvet, som genomförs genom bolagsförvärv, avser fastigheterna Nyköping Nälberga 1:250 och Flen Ripan 2. K2A tillträder fastigheterna den 30 november 2021.

LSS-boendena är uppförda 2020 och har stomme och fasad i trä. Trästommen tillsammans med byggnadernas energieffektiva utformning gör att fastigheterna, efter miljöcertifiering, kommer klassificeras som mörkgrön, dvs högsta miljöklass enligt K2A:s gröna ramverk.

– Nu förstärker vi ytterligare vår närvaro i Mälardalen genom dessa moderna LSS-boenden med hög standard. Mälardalsregionen är en prioriterad marknad för K2A, och desto större innehav vi har i regionen desto mer kundnära och effektiv förvaltning kan vi bedriva. Fastigheterna uppfyller väl våra högt ställda krav på hållbarhet och är uppförda i trä vilket är i linje med vår gröna hållbarhetsstrategi, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY