Image
K2A får dubblera antalet studentbostäder i Visby.
K2A får dubblera antalet studentbostäder i Visby. Bild: Gotland.info

K2A får bygga fler permanenta studentbostäder i Visby

Bostäder Bostadsbristen för studenter på Gotland kan lindras efter ett beslut i regionens miljö- och byggnämnd, som öppnar en möjlighet för K2A Knaust & Andersson Fastigheter att ersätta de tillfälliga studentbostäder som bolaget uppfört i Visby med dubbelt så många permanenta studentbostäder.
Publicerad den 21 Juni 2023

– Ett oerhört positivt besked för både K2A och studenterna. En ny detaljplan möjliggör fler bostäder för Visbys studenter och samtidigt en bättre och mer effektiv förvaltning för K2A. Nu väntar vi bara på att Region Gotland ska avsätta resurser så att arbetet med den nya detaljplanen kommer igång, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Miljö- och byggnämnden i Region Gotland har gett samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att ändra befintlig detaljplan för fastigheten Visby Korpralen 1, där K2A i början av 2022 beviljades bygglov för att uppföra 74 tillfälliga studentbostäder. Bostäderna uppfördes i högt tempo och stod klara för inflytt inför höstterminen 2022 enligt plan. Ambitionen är att de 74 tillfälliga studentbostäderna ska ersättas av 150 permanenta bostäder som ska uppföras på samma fastighet när den nya detaljplanen vunnit laga kraft.

K2A är rikstäckande med studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr. I bostadsbristens Visby är företaget idag den klart största studentbostadsvärden, efter att under 2022 förvärvat samtliga GotlandsHems studentbostäder.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige