Image
K2A, med vd Johan Knaust köper resterande del av Svenska Studenthus.
K2A, med vd Johan Knaust köper resterande del av Svenska Studenthus. Bild: Svenska Studenthus/K2A

K2A blir ensamägare av dotterbolag – betalar delvis med stamaktier

Transaktioner K2A Fastigheter köper resterande 25 procent av aktierna i Svenska Studenthus AB, ett dotterbolag till K2A av JEFF Intressenter AB. Den totala köpeskillingen för aktierna uppgår till cirka 187 miljoner kronor varav 83,5 miljoner kronor betalas kontant och 103,2 miljoner kronor betalas med 240 000 nyemitterade stamaktier av serie B till en teckningskurs om 430 kronor per B-aktie.
Publicerad den 13 Februari 2019
Annons
Image

K2A har ägt 75 procent av aktierna i SSH sedan dess bildande.

Nyemissionen ryms inom K2A:s styrelses bemyndigande. Den kontanta delen av köpeskillingen och den riktade emissionen kommer att tecknas och betalas av säljaren på tillträdesdagen som är idag.

– SSH har historiskt konsoliderats i K2A-koncernens räkenskaper och förvärvet av minoritetsandelen är en konsekvens av K2A:s planer för en börsnotering av bolagets aktier. Styrelsen bedömer att förvärvet ökar transparensen och förståelsen av K2A:s verksamhet, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Om Svenska Studenthus AB
SSH är ett rikstäckande studentbostadsbolag och äger idag studentlägenheter i Stockholm, Lund, Gävle, Kiruna, Umeå och Örebro. Bolaget har som mål för verksamheten att bli Sveriges största privatägda studentbostadsföretag och som erbjuder den bästa bostaden under studenttiden. Bolaget förvaltar cirka 1 400 studentbostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige