Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A beviljas bygglov för studentbostäder i Visby

Bygg/Arkitektur K2A har beviljats bygglov för att uppföra 74 tillfälliga studentbostäder i Visby, där det råder bostadsbrist för studenter.
Publicerad den 24 Februari 2022

Beslutet gör det möjligt att omedelbart påbörja projektet samt att ha de nya bostäderna inflyttningsklara redan till höstterminens start. Det byggstartade projektet utgör en del av Visby Korpralen, vilket är en av de markanvisningar som K2A kommunicerade den 20 december 2021.
– Vi är glada över att kunna hjälpa till med att hantera den akuta bostadsbristen för studenterna i Visby, samtidigt som vi arbetar vidare mot fler klimatsmarta permanenta studentbostäder på längre sikt, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Antalet studentbostäder i Visby räcker inte till när Visby växer som universitetsort. Eftersom detaljplanen för den aktuella fastigheten ännu inte tillåter bostäder finns det ingen möjlighet för bygglov för permanenta bostäder. Nu har miljö- och byggnadsnämnden beviljat bygglov för tillfälliga studentbostäder vilket skapar möjlighet för K2A att leverera 74 inflyttningsklara studentbostäder redan till starten av årets hösttermin.

När en ny detaljplan vunnit laga kraft, som möjliggör uppförandet av permanenta studentbostäder på fastigheten, kommer de 74 tillfälliga studentbostäderna att monteras ned och ersättas av 150 permanenta bostäder som ska uppföras på samma fastighet.

Fastigheten ligger inom området Artilleriet i Visby. De 150 permanenta studentbostäderna kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och klassificeras som mörkgrön enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige