Image
K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Lund.
K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Lund. Bild: iStock

K-Fastigheter köper sin första byggrätt i Lund av Brinova

Bostäder K-Fast Holding AB har förvärvat en byggrätt för cirka 80 hyresrätter i Lund. Säljare är Brinova och förvärvet gäller samtliga aktier i det bolag som efter genomförd förrättning kommer äga del av fastigheten Sandryggen 1.
Publicerad den 25 Maj 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 80 hyresrätter. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till 13,8 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer preliminärt att ske under 2024. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 36 miljoner kronor.

Förvärvet är det första som K-Fastigheter genomför i Lund och byggrätten har ett centralt läge i nära anslutning till Stadsparken och nära till tågstationen.

– Att vi nu kan förvärva vår första byggrätt i Lund tycker jag är väldigt spännande. Det är en attraktiv stad för byggnation av hyresrätter och läget på byggrätten är mycket bra. Jag ser fram emot att vi kan vara en del av utvecklingen av Lund med nya bostäder i ett attraktivt läge, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

Säljare är Brinova Fastigheter AB som skriver att detaljplanen är lagakraftvunnen och gäller cirka 6 000 kvadratmeter bostadsarea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige