Image
K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Lund.
K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Lund. Bild: iStock

K-Fastigheter köper sin första byggrätt i Lund av Brinova

Bostäder K-Fast Holding AB har förvärvat en byggrätt för cirka 80 hyresrätter i Lund. Säljare är Brinova och förvärvet gäller samtliga aktier i det bolag som efter genomförd förrättning kommer äga del av fastigheten Sandryggen 1.
Publicerad den 25 Maj 2023

På den förvärvade fastigheten avser K-Fastigheter uppföra cirka 80 hyresrätter. Beräknat årligt hyresvärde uppgår till 13,8 miljoner kronor. Tillträde samt byggstart kommer preliminärt att ske under 2024. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 36 miljoner kronor.

Förvärvet är det första som K-Fastigheter genomför i Lund och byggrätten har ett centralt läge i nära anslutning till Stadsparken och nära till tågstationen.

– Att vi nu kan förvärva vår första byggrätt i Lund tycker jag är väldigt spännande. Det är en attraktiv stad för byggnation av hyresrätter och läget på byggrätten är mycket bra. Jag ser fram emot att vi kan vara en del av utvecklingen av Lund med nya bostäder i ett attraktivt läge, säger Magnus Persson, affärsutvecklingschef på K-Fastigheter.

Säljare är Brinova Fastigheter AB som skriver att detaljplanen är lagakraftvunnen och gäller cirka 6 000 kvadratmeter bostadsarea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige