Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter som etablerar ett grönt ramverk och avser emittera gröna obligationer.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter som etablerar ett grönt ramverk och avser emittera gröna obligationer. Bild: Canva/K-Fastigheter

K-Fastigheter etablerar grönt ramverk och avser att emittera gröna obligationer

Bolag Två år efter börsintroduktionen överväger K-Fastigheter att emittera SEK-denominerade seniora icke säkerställda gröna obligationer.
Publicerad den 26 November 2021

K-Fastigheter har mandaterat Danske Bank och Nordea att i egenskap av joint bookrunners arrangera möten med obligationsinvesterare med start på måndag för att undersöka möjligheten att emittera en senior icke säkerställd grön obligation inom ett ramverk om två miljarder kronor och förfall omkring den 31 mars 2025. En kapitalmarknadstransaktion kommer att följa med förbehåll för rådande marknadsförhållanden.

Det gröna ramverket har utformats i linje med Green Bond Principles framtagna av ICMA (International Capital Market Association) och har utvärderats av en oberoende tredje part, Cicero Shades of Green. Ramverket samt relaterade styrdokument och rapporteringsstandarder har fått en "Light green"-bedömning från Cicero Shades of Green.

Emissionslikviden kommer att användas i enlighet med det gröna ramverket vilket innebär finansiering eller refinansiering av gröna fastigheter. Danske Bank och Nordea har agerat joint green structuring advisors i framtagandet av det gröna ramverket.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige