Image
Siv Malmgren.
Siv Malmgren. Bild: John Mattson

John Mattson förvärvar bostadsprojekt i Upplands Väsby

Bostäder John Mattson har förvärvat och tillträtt bostadsprojektet Nouvelle på fastigheten Vilunda 18:1 i Upplands Väsby. Projektet är Stockholms första flerbostadshus för hållbar mobilitet och utan krav på privata parkeringsplatser.
Publicerad den 9 Juni 2021

Platsen för bostadsprojektet Nouvelle har ett centralt läge i Vilunda, Upplands Väsby, cirka 200 meter från Upplands Väsbys pendeltågstation och Väsby centrum. På fastigheten pågår byggnationen av flerbostadshus med 73 hyreslägenheter samt verksamheter i bottenvåningarna. Projektet omfattar totalt 4 600 kvadratmeter uthyrbar area och inflyttning är beräknad till andra halvåret 2022. Byggentreprenör är Veidekke Entreprenad.

Projektet är Stockholms första flerbostadshus med p-tal noll, det vill säga utan krav på privata parkeringsplatser. Stort fokus ligger istället på mobilitetslösningar och här planeras bland annat för egen bil- och cykelpool, kylrum för matleveranser, e-handelsboxar och smarta cykellösningar.
– Det här är ett spännande projekt där vi vill erbjuda ett hem till målgrupper utan krav på egen bil. Det ska vara attraktivt att välja ett boende som baseras på delning och mobilitet. Projektet ger John Mattson möjlighet att påverka framtiden mot mer hållbara lösningar. Vi ser mycket fram emot att samarbeta med Upplands Väsby kommun i det här projektet, säger Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef John Mattson.

Säljare är LaTERRE.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige