Image

JM bygger energisnålt åt sig själva

MILJÖ JM har beslutat att samtliga nyproducerade kontor som bolaget ska bygga ska ha en energianvändning som ligger minst 25 procent under Boverkets energikrav. Först ut att bli klassat som GreenBuilding är JM:s nya huvudkontor i Frösundavik i Solna. Kontoret, som byggs av JM men som kommer att ägas och förvaltas av Vasakronan, invigs i december 2009.
Publicerad den 3 Februari 2009

- Beslutet att bara bygga gröna kontor ligger helt i linje med vår ambition att alltid göra nästa projekt snäppet vassare än närmast föregående, säger Lars-Olof Höglund, chef för JM Fastighetsutveckling.

Arbetet med miljöklassade kontor är en del i JM:s satsning på att bli Europaledande på energiklokt byggande. JM har bland annat, sedan snart ett år tillbaks, lågenergihus som standard i all egenproducerad bostadsproduktion i Sverige. Huset, som omfattar cirka 11 000 kvadratmeter, kommer att försörjas med fjärrvärme och fjärrkyla. Bland övriga energibesparande åtgärder kan nämnas värmeväxlare, energieffektiva fönster och tjockare isolering.

- För Vasakronan är energifrågan en av de viktigaste och mest prioriterade i vårt miljöarbete, säger Anna Denell, utvecklings- och miljöchef på Vasakronan. Genom olika effektiviseringar har vi lyckats få ner värmeenergianvändningen i fastigheterna till en förbrukning som är 30 procent lägre än riksgenomsnittet för lokaler.

Fakta Green Building: GreenBuilding-programmet lanserades 2004 i syfte att minska utsläppen av koldioxid. Bakom programmet står EU-kommissionen i samarbete med nationella organisationer. För att bli GreenBuilding-certifierad krävs att energianvändningen understiger Boverkets energikrav med minst 25 procent.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige