Image

Jernhusen avyttrar bostäder i Malmö

Bostäder Jernhusen tar nu nästa utvecklingssteg i Södra Nyhamnen. I samband med utvecklingen av kontorshuset Foajén avyttrar Jernhusen den del som ska bli bostäder till Veidekke Bostad.
Publicerad den 6 December 2016

Kvarteret omfattar två fastigheter, en med kontor och en med bostäder. Veidekke Bostad kommer utveckla och bygga ca 90 bostäder i bostadsfastigheten. Nästa steg är att Foajén, granne till kontorshuset Glasvasen, kommer att utvecklas vidare och uppföras av Jernhusen. Den stationsnära staden gör området mer levande och medverkar till att fler får nära till kollektivtrafiken.

- Vi ser ett stort och ökat intresse av att bo och arbeta i centralstationsområdet. Vi är mycket nöjda med att den tidigare planerade affären med bostäder nu har kunnat utökas till att omfatta hela byggnaden, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

I Södra Nyhamnen skapar Jernhusen en blandad och hållbar stationsnära stad med kontor, bostäder, handel och service. Den färdiga stadsdelen kommer att rymma 500-600 lägenheter och omkring 50 000 kvadratmeter kommersiella ytor.

Jernhusens utveckling av stationsområdet med den nya stadsdelen Södra Nyhamnen började 2009 och Glasvasen, den första kontorsfastigheten, stod klar 2016.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige