Image

Jacob Blom blir HR-direktör för NCC

Karriär Jacob Blom blir ny HR-direktör för NCC. Han har sedan november förra året varit tillförordnad HR-direktör.
Publicerad den 12 Mars 2014
Jacob Blom. Bild: NCC
Jacob Blom.

– Jag är mycket glad över att Jacob Blom blir koncernens nya HR-direktör. Han har en gedigen erfarenhet inom området, både från tidigare roller i andra företag och från NCC. Jag ser fram emot att Jacob kommer att leda ett för NCC viktigt område för framtiden, säger Peter Wågström, koncernchef på NCC.

Human Resources, HR, är ett strategiskt område för NCC koncernen. Det handlar bland annat om behovet av att attrahera rätt kompetenser för framtiden, att arbeta med att effektivisera system och processer och att utveckla NCC:s ledarkompetenser.

– Jag är väldigt stolt över att bli HR-direktör i NCC-koncernen och jag ser mycket fram emot de spännande utmaningar som ligger framför NCC inom HR. Vi ska vidareutveckla NCC:s HR-processer och system och bygga vidare på den organisation som NCC har med kompetenser som bidrar till att vi uppnår våra mål, säger Jacob Blom.

Ett annat viktigt område är säkerhet runt om på NCC:s arbetsplatser.

– NCC har en nollvision och vi har kommit långt när det gäller arbetsmiljö och säkerhet på våra arbetsplatser, men antalet olyckor måste fortsatt gå ned. Vi ska därför fortsätta att arbeta utifrån vår nollvision och göra allt vi kan för att skapa säkra arbetsplatser överallt och varje dag, säger Jacob Blom.

Jacob Blom tillträdde på onsdagen och kommer ingå i koncernledningen.

Jacob Blom har lång erfarenhet inom Human Resources. Han har drivit flera stora HR-projekt i olika chefsroller såväl inom NCC-koncernen, på NCC i Danmark som i andra större företag. Bland annat har han haft chefspositioner inom HR på danska teleoperatören TDC samt på Merck Sharp & Dohme i både Danmark och i Sverige.

Jacob Blom är utbildad yrkesofficer och har även examen från Handelshögskolan i Köpenhamn i organisation och ledarskap.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige