Image

ISS säljer affärsområde

AFFÄRER ISS Facility Services AB säljer sitt verksamhetsområde för utomhusmiljöer till Landscape Services Sweden AB (LSS). Konkurrensverket och merparten av kunderna har gett sitt godkännande, vilket innebär att affären fullföljs.
Publicerad den 31 Juli 2009

Avtalet innebär att LSS tar över ISS hela verksamhet för utomhus¬tjänster, så kallad Landscaping. Affären genomförs som en inkråmsaffär och är godkänd av Konkurrensverket. LSS är ett helägt dotterbolag till Landscape Services Nordic Holding AB, som i sin tur ägs av ledningen och FSN Capital Fond III.

ISS Landscaping har cirka 300 årsanställda med verksamheter i bland annat Stockholm, Linköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö. Ledning och samtliga medarbetare har erbjudits anställning i LSS. Tillsammans med LSS cirka 120 medarbetare befäster man sin ställning som Sveriges största företag inom branschen.

I avtalet ingår också att ISS och LSS har ambitionen att skapa ett strategiskt partnerskap. Det innebär bland annat att drift och skötsel av utomhusmiljöer även fortsättningsvis kommer att vara en del av ISS tjänsteerbjudande inom ramen för FM-kontrakt och större propertyaffärer.

- Avyttringen av verksamhetsområdet Landscaping är bland annat en konsekvens av koncernens nya strategi The ISS Way, som lägger större fokus på integrerade tjänsteleveranser samt kontraktsbundna singeltjänster, säger ISS svenska vd Marcus Kristiansson.

- Vi i ledningen och FSN Capital ser mycket goda möjligheter att fortsätta att utveckla tjänster för anläggning, drift och skötser av utomhusmiljöer. Avsikten är att integrera ISS Landscapings verksamhet med de redan befintliga verksamheterna inom LSS och därigenom kunna erbjuda helhetslösningar för utomhusmiljöer i hela Sverige säger Kim Sjunnesson, vd för LSS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige