Image
Citypassagen i Örebro.
Citypassagen i Örebro. Bild: Castellum

Inspiration: Smarta projekt

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen På Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen presenteras två pågående projekt ingående; ett digitalt byggprojekt och en ”nearly zero energy-building”. Seminariet är på torsdag - anmälan stänger i kväll!
Publicerad den 6 Oktober 2017
Per Gawelin. Bild: Castellum
Per Gawelin. Elin Sjöstrand. Bild: Riksbyggen
Elin Sjöstrand.

De två projekten är:
# Citypassagen i Örebro
15 000 kvadratmeter stora Citypassagen uppförs intill resecentrum i Örebro. Castellums storsatsning är en så kallad ”Nearly-zero-energy-building” – miljöfrågorna är centrala och fasaden förses med solpaneler. Inflyttning sker under 2019. Hur tänker Castellum i utvecklingen av morgondagens kontorshus?
För presentationen står Per Gawelin, före detta allsvensk fotbollsspelare, numera affärsområdeschef på Castellum i Örebro

# BRF Violroten - ett digitalt byggprojekt
Byggindustrin är den lägst digitalt utvecklade av alla branscher samtidigt som entreprenadpriserna stiger, produktiviteten i branschen låg och bostadsbristen hög. Vi har mycket att vinna på att omfamna tekniken. Hur kan man komma igång med ett digitalt mer effektivt bostadsbyggande? Riksbyggen utvecklar ett pilotprojekt där man använder sig av en digital tvilling på ett traditionellt byggt hus.
För presentationen står Elin Sjöstrand, regionchef på Riksbyggen

Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen är ett heldagsseminarium om marknadsläget i Örebro, Västerås och Eskilstuna med omnejd. Seminariet äger rum på Elite Stora Hotellet i Örebro på torsdag, den 12 oktober. Du anmäler dig till seminariet här och det är bråttom – anmälan stänger i kväll.

Bland de övriga talarna återfinns bland andra Victoria Parks vd Peter Strand, Swedbanks makroanalytiker Cathrine Danin, Catellas analyschef Arvid Lindqvist och inspiratören Annika R Malmberg.

Du ser hela programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY