Image
Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.
Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Bild: Magnus Grubb

Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Uthyrning Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.
Publicerad den 28 November 2023
Visionsbild över den nya gångbron som skapas mellan huskropparna. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder
Visionsbild över den nya gångbron som skapas mellan huskropparna.

– Vår långsiktiga ambition inom Inter Ikea är att verka på två platser i Sverige; Älmhult och Malmö Hyllie. Vi är glada över detta hyresavtal som möjliggör att vi nu koncentrerar olika verksamheter som finns i dag i Malmö och Helsingborg till en och samma plats i Malmö Hyllie, säger Christofer Svensson, vd Ikea Property AB.

Ikea Property har tecknat tioårigt avtal med Ikano Bostad om att hyra 7 800 kvadratmeter kontorsyta i Klipporna med start i juli 2023. Inflyttning sker under 2023 och 2024. Sedan tidigare hyr Ikea Property 850 kvadratmeter och Ika Industry 1 500 kvadratmeter i Klipporna.

– Vi är glada över att hälsa fler delar av Ikea välkomna till Klipporna. Hyllie har blivit en riktig knutpunkt i Malmö med Hyllie C och även närheten till Kastrup, som gör det enkelt att ta sig hit även för internationella gäster, säger Fredrik Koos, kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende på Ikano Bostad.

Klipporna är designat av Henning Larsen Architects och har tre huskroppar som är sammanbundna med en trädgård. Inför inflytt byggs nu en gångbro mellan byggnaderna då Ikea kommer att ha kontor i två av huskropparna.

– För att binda samman de två kontoren skapas en gångbro mellan huskropparna. På så sätt kan man också samordna funktioner mellan de olika husen vilket både är praktiskt och hållbart, berättar Fredrik Koos.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige