Image

Ikano Bostad köper mark i Täby

TRANSAKTIONER Ikano Bostad har förvärvat mark i Täby kommun av HSB Bostad. Det aktuella området är beläget mellan Näsbylundsvägen, Näsbyvägen och Kanalvägen, öster om Roslags-Näsby. Idag är marken obebyggd men en färdig detaljplan finns. Här planerar Ikano Bostad att uppföra cirka 150 bostadsrätter i varierande lägenhetsstorlek.
Publicerad den 26 Maj 2010

- Täby är en attraktiv kommun med god kommunal och kommersiell service samt utmärkta kommunikationer. Dessutom finns här närheten till skärgården, innerstaden och Arlanda. Efterfrågan på bostäder i kommunen är stor och med förvärvet kan vi erbjuda bra bostäder till en rimlig kostnad, säger Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.

Säljstarten av de nya bostadsrätterna planeras till slutet av året. För Ikano Bostad blir detta det första bostadsprojektet i Täby och på kommunen är man positiv till etableringen:

- Det är trevligt att vi får ytterligare en aktör här i Täby och vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Ikano Bostad, säger Leif Gripestam (M), ordförande i kommunstyrelsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige