Image

Hyresrätten ska lyfta med reklam

POLITIK Sveriges kommunägda bostadsföretag inleder idag en reklamkampanj för att stärka hyresrätten. Bakom kampanjen \″Tyck om hyresrätten\″ ligger branschorganisationen SABO. Budskapet är att hyresrätten är en flexibel, trygg och konjunkturneutral boendeform för individen. Genom att skapa ökad rörlighet på arbetsmarknaden, bidrar den även till samhällsnyttan.
Publicerad den 20 April 2009

- Vi vill lyfta fram hyresrätten som en mycket bra boendeform. Vi vill också uppmärksamma de kommunala bostadsföretagen som gör ett fantastiskt arbete för att produktutveckla den vidare, säger Kurt Eliasson, vd på Sabo.

Reklamkampanjen för hyresrätten sjösätts i dag, 20 april, och pågår under hela det innevarande året. Kampanjen, en klassisk profilkampanj, kommer att synas dels i tryckt media, dels på webben. Den riktar sig å ena sidan till befintliga hyresgäster – de redan frälsta – å andra sidan till de med en mer ljummen inställning till hyresrätten som upplåtelseform.

- En viktig målgrupp för oss är ungdomarna. Vi hoppas kunna nå dem via webben där de både kan lära sig mer om hyresrätten och om den svenska bostadsmarknaden. Besökarna på vår kampanjsajt kan tycka till om hyresrätten som boendeform. De kan också delta i en tävling och med lite tur och skicklighet vinna exempelvis en fri månadshyra, avslutar Kurt Eliasson.

Initiativtagare till hyresrättskampanjen är branschorganisationen Sabo med cirka 300 kommunala bostadsbolag som medlemmar. Medlemsföretagen kan delta i kampanjen genom att kampanjen är lokalt anpassad med de lokala vd:arna som avsändare.

- Det känns viktigt att vara med i kampanjen, eftersom det just nu pågår en intressant diskussion om hyresrätten. Alla tycker att den är viktig men åsikterna om dess villkor går isär, säger Bertil Rignäs, vd på Bostadsbolaget i Göteborg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige