Image

Hyresgäst redan klar i Skandias nyförvärv

Uthyrning Nyligen köpte Skandia den vakanta kontorsfastigheten Oscar 28 i centrala Malmö. Nu är en hyresgäst klar för samtliga kontorsytor.
Publicerad den 8 Juni 2016
Oscar 28 i Malmö. Bild: Skandia Fastigheter
Oscar 28 i Malmö.

Skandia Fastigheter köpte Oscar 28, det gamla Nordeahuset med entré från Södergatan 5 och Skomakaregatan 5, av Home Properties.

Nu är det klart att Länsstyrelsen Skåne flyttar in på samtliga kontorsytor.

- Vi har utrett lokalfrågan i två år eftersom vårt kontrakt löper ut nästa år. Det här blir ett nytt och spännande steg i Länsstyrelsens långa historia i Skåne. Läget är jättebra, mitt bland människorna på gågatan, ett stenkast från Residenset. Lokalerna är öppna och flexibla och ger oss en kreativ arbetsmiljö som stärker Länsstyrelsen Skåne som en modern myndighet, säger landshövding Margareta Pålsson.

Länsstyrelsen kommer med sina cirka 300 medarbetare att fylla samtliga kontorsytor i huset. Nästa steg för Skandia Fastigheter blir att titta på olika möjligheter för etableringar i gatuplanets nära 1 000 kvadratmeter.

- Vi är naturligtvis jätteglada över att expandera i Malmö med en vacker och centralt placerad kontorsfastighet och samtidigt få inleda ett långsiktigt samarbete med Länsstyrelsen Skåne. Nu ser vi fram emot att snart hitta rätt koncept för gatuplanet, som med stora exponeringsytor passar perfekt för en flaggskeppsbutik, eller möjligen två olika butiker, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef Malmö på Skandia Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige