Image

HSB vill bygga högt i Sundsvall

Bygg/Arkitektur HSB har lämnat in en ansökan om markanvisning till Sundsvalls kommun för att få rätt att köpa mark i inre hamnen i Sundsvall när tiden är mogen. Syftet är att bygga ett 16 våningar högt hus längst ut i inre hamnen, med ytor för restauranger och butiker i botten och attraktiva bostadsrätter ovanför.
Publicerad den 19 December 2013

- Ska Sundsvall kunna växa och utvecklas måste vi aktörer på bostadsmarknaden ta vårt ansvar och satsa på attraktiva projekt, säger Christer Berglund, vd på HSB Mitt.

Kommunen kan inte ensam skapa utveckling, vad de kan göra är att skapa rätt förutsättningar.

Det är i området utanför Sveriges radio som HSB vill bygga ungefär 40 lägenheter. I projektet kommer man att titta på olika lösningar för energieffektivitet och miljövänlig energiförsörjning.

Ansökan kommer att behandlas av stadsbyggnadsnämnden i början av nästa år. Formellt innebär det att HSB får en markanvisning på att köpa marken när det blir aktuellt. Innan projektet kan presenteras i detalj måste kommunens detaljplanearbete bli färdigt.

HSB har i tidigare lägen varit inblandade i försök att bygga i Inre hamnen, men då har projekten fastnat i den kommunala beslutsgången. Nu bedömer HSB det dock som att tiden är mogen för ett attraktivt bostadshus som lyfter hamnen, staden och i förlängningen hela regionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige