Image

Hon ska utreda Boverkets bygglovsregler

Sverige Anna Sander, projektledare på Uppsala kommun, har av regeringen utsetts till utredare av Boverkets byggregler.
Publicerad den 24 Februari 2017
Anna Sander. Bild: Uppsala kommun
Anna Sander.

Bostadsministern Peter Eriksson meddelade vid en pressträff den 23 februari att Anna Sander tilldelas uppdraget att utreda Boverkets byggregler. Uppdraget är på 20 procent och den övriga tiden arbetar hon vidare som projektledare på mark- och exploateringsavdelningen i Uppsala kommun. Hon och Kurt Eliasson leder den kommitté som regeringen har tillsatt för att utreda och göra en genomgripande översyn av Boverkets byggregler. Uppdraget ska slutredovisas till Regeringskansliet senast den 13 december 2019.

– Vi är stolta och glada för Annas skull. Hon har en bred och djup kunskap som vi har fått tillgång till i Uppsala kommun, säger Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör i Uppsala kommun.

Anna Sander är bland annat huvudprojektledare för Rosendal, där en ny stadsdel med sociala värden som trygghet, engagemang i närmiljön, jämställdhet och hållbarhet växer fram i ett av Sveriges främsta kunskapskluster med två universitet och Akademiska sjukhuset som granne.

– Hon är en stor tillgång för oss och en verklig resurs på mark- och exploateringsavdelningen där hon projektleder Rosendal, ett projekt i framkant som ställer stora krav på kompetens. Att hon får ett så här viktigt uppdrag visar att välmeriterade och kompetenta personer vill arbeta hos Uppsala kommun, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet.

Anna Sander började på Uppsala kommun den 16 januari i år och kom då närmast från en tjänst som ansvarig för forsknings- och innovationsstrategier på WSP, som bedriver konsultverksamhet inom anläggnings- och byggnadskonstruktion, transport och infrastruktur, miljö och energi. Hon har tidigare varit vd för IQ Samhällsbyggnad, departementsråd vid Miljödepartementet och miljö- och kvalitetsdirektör på NCC. Hon är också ledamot av IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och har en teknologie licentiatexamen från KTH.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige