Image

Home Properties slopar utdelningen

BOKSLUT Förra året fick Home Properties aktieägare en utdelning på 3,50 kronor per aktie. I år blir det ingenting. Resultatet efter skatt minskade från 635,4 miljoner kronor till 116,9 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Januari 2009

- Hotellkonjunkturen i Norden utvecklades positivt under året, dock inte lika positivt som under 2007. För Home Properties har hyresintäkter och bruttoresultat för jämförbara fastigheter ökat med 2,4 respektive 1,2 procent jämfört med föregående år, säger Clas Hjorth, vd för Home Properties.

Minskningen förklaras främst av återföring avsättningar och nettovärdeförändring på fastigheter.

Nettoomsättningen uppgick till 236,7 miljoner kronor år 2008 (222,9 miljoner kronor 2007).

Hyresintäkterna uppgick till 235,1 miljoner kronor(216,8). För jämförbara fastigheter ökade hyresintäkterna med 2,4 procent.

- Perioden har präglats av stor oro och osäkerhet på världens finansiella marknader. Det här har lett till konjunkturnedgång och osäkerhet om hur konjunkturen kommer att utvecklas på kort och lång sikt. Oavsett konjunkturläge präglas Home Properties agerande av försiktighet och långsiktighet, vilket visar sig i vår starka finansiella ställning med bland annat en soliditet på 43 procent och en räntetäckningsgrad exklusive engångsposter på 2,2 gånger, säger Clas Hjorth.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige