Image

Högst höjningar i Moskva

Uthyrning Enligt Colliers noterades högst kontorshyreshöjningar i EMEA-området i Moskva under 2011, hela 30 procent på årsbasis. Under andra halvåret steg hyrorna där med 17 procent. Av de västeuropeiska marknaderna visade Manchester i Storbritannien en betydande hyresökning på sju procent.
Publicerad den 29 Februari 2012
Annons
Image

De mest markanta fallen noterades i Mellanöstern, där Abu Dhabi upplevde en nedgång på elva procent, med ökande vakansgrader som en nyckelfaktor. Primekontor i Kairo såg en nedgång på runt fem procent, med all sannolikhet en konsekvens av de politiska oroligheterna då hyresgäster är nervösa över landets framtida utsikter, skriver Colliers.

I likhet med de första sex månaderna 2011 var prime yields på de flesta övervakade kontorsmarknaderna oförändrade, eller uppvisade endast marginella rörelser, under andra halvåret.
Colliers tror att hyrorna för klass A kommer att förbli stabila på de flesta marknader i EMEA under de kommande tolv månaderna. Fortsatta nedgångar förväntas i Mellanöstern och andra svaga marknader som Aten och Lissabon. Betydande centrala områden som London, Moskva, München och Frankfurt förväntas se en viss räntetillväxt för det högsta segmentet. I de allra flesta centrala områdena förväntas prime yields ligga kvar runt nuvarande nivåer.

The Colliers International EMEA Office Rent Map innefattar räntenivåer, yields, vakansgrader och byggnadsnivåer för kontor av klass A på de största marknaderna i regionen.

EMEA står för Europa, Mellanöstern och Afrika.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY