Image

Hemfosa köper samhällsfastigheter – säljer ur transaktionsportföljen

Transaktioner Hemfosa köper, i fyra separata affärer, 13 samhällsfastigheter för 420 miljoner kronor. Samtidigt säljer bolaget fastigheter för 140 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Februari 2015
Lars Thagesson Bild: Hemfosa
Lars Thagesson

Merparten av samhällsfastigheterna är belägna i Västra Götaland med Uddevalla kommun och Västra Götalandsregionen som stora hyresgäster och verksamheter såsom vård, skola och äldreboenden. Övriga samhällsfastigheter återfinns i Nynäshamn, Skövde respektive Österåker.

- Det är fyra separata affärer med privata fastighetsbolag, säger Hemfosas COO Lars Thagesson.

Samtidigt genomförs avyttringar till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor där fastigheter ur kontors-, logistik- och transaktionssegmenten sålts på orterna Uppsala, Gävle, Umeå och Eksjö. Också här rör det sig om fyra separata affärer med privata fastighetsbolag.

- Vi prioriterar samhällsfastigheter och går mot allt mindre risk. Samtidigt kommer vi inte att lämna det andra, det vi kallas transaktionsportföljen. Ser vi möjligheter till bra affärer, som med Castellum i Småland, tar vi chansen, säger Lars Thagesson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige