Image

Hemfosa köper samhällsfastigheter – säljer ur transaktionsportföljen

Transaktioner Hemfosa köper, i fyra separata affärer, 13 samhällsfastigheter för 420 miljoner kronor. Samtidigt säljer bolaget fastigheter för 140 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Februari 2015
Lars Thagesson Bild: Hemfosa
Lars Thagesson

Merparten av samhällsfastigheterna är belägna i Västra Götaland med Uddevalla kommun och Västra Götalandsregionen som stora hyresgäster och verksamheter såsom vård, skola och äldreboenden. Övriga samhällsfastigheter återfinns i Nynäshamn, Skövde respektive Österåker.

- Det är fyra separata affärer med privata fastighetsbolag, säger Hemfosas COO Lars Thagesson.

Samtidigt genomförs avyttringar till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor där fastigheter ur kontors-, logistik- och transaktionssegmenten sålts på orterna Uppsala, Gävle, Umeå och Eksjö. Också här rör det sig om fyra separata affärer med privata fastighetsbolag.

- Vi prioriterar samhällsfastigheter och går mot allt mindre risk. Samtidigt kommer vi inte att lämna det andra, det vi kallas transaktionsportföljen. Ser vi möjligheter till bra affärer, som med Castellum i Småland, tar vi chansen, säger Lars Thagesson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige