Image
Caroline Arehult.
Caroline Arehult. Bild: Hemfosa

Hemfosa köper LSS-boenden för 103 miljoner

Transaktioner Hemfosa köper ytterligare fyra LSS-boenden i Sverige av Emrahus till ett totalt fastighetsvärde om 103 miljoner kronor.
Publicerad den 27 November 2018
Annons
Image

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av fyra LSS-boenden som är under uppförande av Emrahus i Borås, Uddevalla, Örebro och Lund. Förvärvet sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 103 miljoner kronor och de årliga hyresintäkterna uppgår till totalt cirka 6,1 miljoner kronor. Fastigheterna i Borås, Uddevalla och Örebro är fullt uthyrda till operatörerna Team Olivia respektive Nytida på 15-åriga hyresavtal. Attendo LSS AB är hyresgäst i fastigheten i Lund. Byggnaderna uppförs som passivhus vilket medför låga driftkostnader och liten miljöpåverkan. Tillträde beräknas ske i oktober 2019 respektive mars 2020 efter att fastigheterna färdigställts.

Förvärvet stärker Hemfosas befintliga portfölj av vårdboenden och efter förvärvet innehar Hemfosa totalt tio LSS-boenden uppförda av Emrahus.

– Vi är glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med Emrahus och ser fram emot att fortsätta utveckla denna långsiktiga relation. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och nybyggnation av vårdfastigheter på våra marknader. Här har Hemfosa, med sin specialistkunskap och erfarenhet, stora möjligheter att bidra som en långsiktig partner, säger Caroline Arehult, vd på Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige