Image

Heimstaden köper av Niam i Köpenhamn

Transaktioner Heimstaden köper 114 lägenheter i Köpenhamn till Heimstaden för 422 miljoner danska kronor, motsvarande 535 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 24 Augusti 2016

Portföljen omfattar cirka 13 800 kvadratmeter fördelade på fyra områden i Köpenhamn - 14 radhus i Fredriksberg, 65 radhus och 8 lägenheter i Vallenbæck, 23 hus i Værløse samt 4 lägenheter i Ørestad.

Uthyrningsgraden är cirka 97 procent och bruttohyran uppgår till cirka 20 miljoner danska kronor.

Fastigheterna förvärvades av Niam under 2013.

Detta är den andra transaktionen parterna emellan under 2016, då Niam också under våren sålde en bostadsportfölj bestående av 436 lägenheter i Köpenhamn till Heimstaden.

- Vi är glada att återigen ingå avtal med Heimstaden. Vi investerade i Köpenhamns bostadsmarknad vid ett gynnsamt tillfälle och försäljningen ger en attraktiv avkastning till våra investerare. Vi har emellertid en fortsatt positiv syn på den danska marknaden och vi räknar med att vara en aktiv investerare framöver, säger Johan Bergman, vd för Niam.

Heimstaden finansierar förvärvet dels med egen kassa och dels med realkreditlån om cirka 299 miljoner danska kronor.

- Vi adderar ännu ett bra bestånd av bostadsenheter i den danska huvudstaden till vår portfölj. Efter förvärvet äger vi cirka 1 000 ägarlägenheter och vi tror på en fortsatt positiv marknadsutveckling i Köpenhamn, säger Magnus Nordholm på Heimstaden.
Heimstaden tillträder den 1 oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY