Image
Heba säljer för 760 miljoner till Resinova.
Heba säljer för 760 miljoner till Resinova. Bild: Heba

Heba säljer för 760 miljoner till Resinova

Transaktioner Heba har tecknat avtal om överlåtelse av fyra fastigheter. Två fastigheter är belägna i Nyköping, en i Vallentuna och en i Uppsala. Köpare är Resinova Bostads AB. Affären genomförs som en bolagsaffär och tillträdet sker preliminärt 29 september 2023.
Publicerad den 3 Juli 2023

Köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 760 miljoner kronor och uppgår preliminärt till 54,7 miljoner kronor. Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet är i linje med den externa värderingen per sista mars 2023. Rabatt för latent skatt om 5,15 procent har lämnats i transaktionen. Affären är villkorad av säkerställande av dennes finansiering.

Försäljningen utgör ett led i att stärka Hebas finansiella ställning. Fastigheterna är färdigställda under 2021/2022. Med försäljningen förbättras belåningsgraden med drygt två procent. Försäljningen har, till följd av återföring av uppskjuten skatt, en positiv resultatpåverkan om cirka 26 miljoner kronor för Heba.
– Genom försäljningen förbättrar vi Hebas finansiella styrka ytterligare och bygger ett starkt skydd om den allmänna negativa ekonomiska utvecklingen på marknaden skulle fortsätta under lång tid. Med transaktionerna skapar vi dessutom en beredskap att snabbt kunna agera när konjunkturen vänder, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

Fastigheterna omfattar 396 lägenheter om totalt 18 379 kvadratmeter, 170 kvadratmeter lokaler samt 143 parkeringsplatser.
– Vi är glada över att vi har nått en överenskommelse om ytterligare förvärv från en välrenommerad och seriös ägare som Heba. Genom denna affär adderar vi kvalitativa och hållbara fastigheter till våra geografiska kluster, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Möller & Partners samt medgrundare till Resinova Bostads AB.

Lindahl har varit juridisk rådgivare till säljaren. Foyen Advokatfirma har varit juridisk rådgivare och JLL teknisk rådgivare åt köparen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige