Image
Heba, med Patrik Emanuelsson som vd, säljer för 465 miljoner kronor, bland annat i Vällingby.
Heba, med Patrik Emanuelsson som vd, säljer för 465 miljoner kronor, bland annat i Vällingby. Bild: Heba

Heba säljer för 465 miljoner kronor

Transaktioner Heba säljer fyra fastigheter i tre separata affärer för 465 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2019
Annons
Image

Fastigheterna är Datumblocket 1 i Vällingby, Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 i Gubbängen samt Korsö 3 i Farsta. Alla är upplåtna med tomträtt.

Affärerna genomförs som bolagsaffärer med tillträden planerade under juni 2019.

Köpare av Datumblocket 1 är Brovalvet Förvaltnings AB:
Byggnaderna på fastigheten omfattar 102 lägenheter om totalt 5 528 kvadratmeter och 876 kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 180,0 miljoner kronor och uppgår (preliminärt) till cirka 147,7 miljoner kronor. På tillträdesdagen kommer Heba utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 25,4 miljoner kronor.

Köpare av Sticksågen 1 och Skrubbhyveln 5 är CELON AB:
Byggnaderna på fastigheterna omfattar totalt 73 lägenheter om totalt 4 146 kvadratmeter och 248 kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 130,0 miljoner kronor och uppgår (preliminärt) till cirka 117,0 miljoner kronor. På tillträdesdagen kommer Heba utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 7,2 miljoner kronor.

Köpare av Korsö 3 är Primula Byggnads AB:
Byggnaden på fastigheten omfattar 74 lägenheter om totalt 5 509 kvadratmeter och 62 kvadratmeter lokaler. Köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 155,0 miljoner kronor och uppgår (preliminärt) till cirka 139,2 miljoner kronor. På tillträdesdagen kommer Heba utöver köpeskillingen att erhålla en återbetalning av lämnade lån från det fastighetsägande bolaget om 9,1 miljoner kronor.

Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2018/2019 med cirka tio procent. Reserverad skatteskuld kommer att återföras och innebär en skatteintäkt om cirka 64,4 miljoner kronor.
Heba har ett omfattande ROT- och nybyggnadsprogram som medför stora investeringar.

– Genom försäljningarna får vi möjligheter till att ytterligare öka vår nyproduktion av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson vd för Heba Fastighets AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige