Image
Heba och Åke Sundvall bygger i Skarpnäck.
Heba och Åke Sundvall bygger i Skarpnäck. Bild: Heba/Åke Sundvall

Heba och Åke Sundvall får en första gemensam markanvisning i Skarpnäck

Bygg/Arkitektur Exploateringskontoret i Stockholms stad har tilldelat Heba Fastighetsutveckling AB och Åke Sundvall Projekt AB en markanvisning i Skärgårdsskogen, Skarpnäck. I ett gemensamt projektbolag kommer bolagen bygga cirka 100 bostadsrätter i stadsdelsområdet.
Publicerad den 20 November 2020

– Vi är väldigt glada över markanvisningen, som är den första vi får tillsammans med Åke Sundvall. Och över att få bidra med bostäder till Skarpnäck. Det är roligt att kunna bidra till stadens vision att skapa en levande stadsdel som är attraktiv, hållbar och innovativ. Med vår långsiktighet skapar vi värden som består, där kvalitet är viktigt i alla led. Jag hoppas på fler markanvisningar framöver, säger Patrik Emanuelsson vd, Heba.

Platsen utgör idag ett orört kulturlandskap som begränsas av bostadsbebyggelse samt Tyresövägen som utgör en barriär mot Flatenområdet.

Skarpnäck är ändhållplats på t-banan och området blir därför både slutdestination och entré till Stockholm. Totalt i området byggs omkring 700 nya bostäder. Övervägande delen blir bostadsrätter och en mindre del hyresrätter.

Kvarteret ligger i södra delen av Skärgårdsskogen i östra Skarpnäck och ska vara en stolt plats för vardagens drömmar. Ett dynamiskt bostadskvarter som kombinerar nyskapande arkitektur med socialt engagemang till en levande boendemiljö. Vi kommer fokusera på sociala hållbarhetsfrågor och bygga vidare på den unika karaktären i området.

– Vårt gemensamma förslag tar avstamp i dels den befintliga strukturen, dels i det värdefulla naturlandskapet. Vi vidareutvecklar rådande gestaltningsprinciper och satsar på att återigen leva vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden. Det känns roligt att skapa detta tillsammans med Heba, säger Martin Sundvall, vd, Åke Sundvall Byggnads AB.

Intresset att bygga i Skärgårdsskogen har, enligt Stockholms stad, varit mycket stort. 53 olika aktörer lämnade in bidrag, varav Åke Sundvall och Heba är en av de aktörer som i hård konkurrens fått stadens förtroende att bygga här.

Bedömningen baseras bland annat på förståelse för platsens förutsättningar, anpassning till befintlig bebyggelse, kreativitet och hållbara lösningar. Väl genomförda analyser, problembeskrivningar och innovativa förslag på åtgärder har värdesatts, liksom relevans och genomförbarhet i referensprojekt.

Heba och Åke Sundvall kommer att driva projektet i ett gemensamt projektbolag. Genom avtalet äger parterna 50 procent vardera av projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige