Image
Patrik Emanuelsson, vd Heba.
Patrik Emanuelsson, vd Heba. Bild: Heba

Heba får sänkt kreditbetyg med negativa utsikter

Bolag Kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating, NCR, sänker sitt långsiktiga kreditbetyg för Heba till BBB, från tidigare BBB+. Utsikterna för kreditbetyget är negativa. Det kortsiktiga kreditbetyget N3 kvarstår oförändrat.
Publicerad den 14 Mars 2023

Bakgrunden till det sänkta kreditbetyget är att Hebas finansiella nyckeltal har försämrats till följd av stigande räntor och värdenedgångar på fastigheter. Bolagets belåningsgrad har också stigit.

På börsen har Heba aktie tappat 14 procent hittills i år. Det senaste året är tappet över 55 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige