Image

Här byggs det för många bostäder

Bostäder Balansen mellan efterfrågan och utbud för nyproduktionen ser väldigt olika ut beroende på var i landet man befinner sig. Det visar JLL-Evidens Residential Market Index (RMI) som beskriver balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproducerade bostäder. Högst överutbud av de undersökta kommunerna finns just nu i Mölndal.
Publicerad den 15 Januari 2018

Ett indextal under 2 innebär att man skulle kunna bygga mer, ett tal mellan 2 och 3 innebär en marknad i balans och ett indextal över 3 betyder att nyproduktionen är större än vad som kan motiveras av hushållens betalnings- förmåga och köpvilja.
Högst indextal får Mölndal (4,6), Uppsala (3,2) och Järfälla (3,1).

FAKTA RMI-INDEXTAL
Stockholmsområdet
Huddinge – 0,2
Järfälla – 3,1
Lidingö – 0,5
Nacka – 1,5
Stockholm – 2,4
Täby – 1,5

Göteborgsområdet
Borås – 0,5
Göteborg – 1,3
Kungsbacka – 0,7
Kungälv – 1,2
Mölndal – 4,6

Malmöområdet
Helsingborg – 1,8
Lomma – 0,5
Lund – 0,9
Malmö – 1,6
Ystad – 0,9

Centralorter
Linköping – 1,8
Umeå – 1,6
Uppsala – 3,2
Västerås – 0,8
Örebro – 2,4

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY