Image

Här är Rurics ackordförslag

BOLAG Nu lämnar Ruric ett ackordförslag till bolagets borgenärer. Förslaget innehåller två olika alternativ.
Publicerad den 12 Februari 2010

Nu har Ruric genom rekonstruktören, advokat Roland Sundqvist på Grönberg Advokatbyrå, skickat ett förslag till offentligt ackord till bolagets borgenärer.

- Enligt min mening är det framlagda förslaget balanserat och beaktar borgenärernas intressen inom de ramar som varit praktiskt möjliga att tillgodose med hänsyn taget till de praktiska finansieringsalternativ som stått till buds, säger Roland Sundqvist.

Ackordsförslaget går i korthet ut på att fordringsägarna erbjuds två alternativ: Alternativ ett innefattar dels en kontantutbetalning motsvarande fem procent av det totala fordringsbeloppet, dels utgivande av en ny säkerställd obligation på 66,5 procent av det totala fordringsbeloppet och dels en kvittningsemission på återstoden, det vill säga 28,5 procent av det totala fordringsbeloppet, till en kurs om sju kronor per aktie.

Alternativ två är konstruerat som ett rent kontantalternativ - ett 55 procentigt ackord. Ackordsförslaget avses att finansieras delvis genom en kontant företrädesemission om högst cirka 110 miljoner kronor med en teckningskurs om tre kronor per aktie samt genom en efterställd konvertibel om högst cirka 79 miljoner kronor till ett nominellt belopp och konverteringskurs om sju kronor.

Konvertibeln kommer endast att utges om alternativ två får en anslutning motsvarande minst 20 procent av det totala fordringsbeloppet. Emissionerna avses vara garanterade av befintliga aktieägare och utomstående garanter. Bolaget avser att återkomma med kallelse till bolagsstämma och även med fullständiga förslag till beslut.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige