Image
Bild: Per Kristiansen

Här är Årets Stockholmsbyggnad

Event Nu är omröstningen för Årets Stockholmsbyggnad 2012 avslutad. 5 708 stockholmare har röstat i årets tävling och med god marginal vann de färgglada radhusen i Kärrtorp, kvarteret Mursmäckan, som fick 1 542 av rösterna. Husen är ritade av A1 arkitekter och byggherren är Småa.
Publicerad den 26 April 2012
Årets Stockholmsbyggnad 2012 blev Mursmäckan i Kärrtorp. Bild: Per Kristiansen. Bild: Per Kristiansen
Årets Stockholmsbyggnad 2012 blev Mursmäckan i Kärrtorp. Bild: Per Kristiansen.

– De femton radhusen i kvarteret Mursmäckan är ett utmärkt exempel på hur enfamiljshus kan fungera i en urban miljö. De färggranna husen fungerar som en orkester, där det inte handlar om att överrösta varandra, utan om att skapa något tillsammans, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Vi har fått in 5 708 röster vilket är rekord med hästlängder i antal röstande. Jag är glad över det stora engagemang som stockholmarna har visat och jag hoppas att detta bidrar till ett ökat engagemang om hur vi tillsammans förskönar Stockholms stadsbild, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Skoglund: Så här många tjänster minskar vi med

Bolag JM upplever att den svenska marknaden är lite bättre än vad de trott. Men i Norge måste de spara. Företagets vd Johan Skoglund berättar mer för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY