Image
Bild: Eurocommercial Properties

Här är årets bästa köpcentrum

Event Nordic Council of Shopping Centers (NCSC) utnämning av Sveriges bästa köpcentrum är avgjord – valet föll på Grand Samarkand i Växjö, med motiveringen:
Publicerad den 22 Mars 2012
Bild: Eurocommercial Properties
Grand Samarkand. Bilder: Mats Åsman och Eurocommercial Properties. Bild: Mats Åsman
Grand Samarkand. Bilder: Mats Åsman och Eurocommercial Properties. Bild: Eurocommercial Properties
Bild: Eurocommercial Properties

”Både kunder och hyresgäster verkar överens att Grand Samarkand är precis vad det skall vara. Ett gediget hantverk med sällan skådad samklang mellan köpcentrum och butiker. De rundade gångarna och unika butiksfronterna, framdrivna och finansierade av fastighetsägaren, skapar spänning och nyfikenhet att se vad som döljer sig längre fram. Butiksmixen verkar också vara helt i linje med marknadens önskemål.
Gallerian har fått en attraktionskraft lång över förväntningarna och har skapat en arbetsplats där alla känner stolthet över att få serva de gemensamma kunderna. Personalen uppmuntras med tävlingar och fri lånebil vid behov, naturligtvis väl dekorerad med gallerians färger och logotype.
Med hårda miljökrav från kommunen har man dessutom lyckats stärka synen på Växjö som Europas miljövänligaste stad. Gallerian i Växjö är väl värd ett studiebesök. ”

Bakom kommersiell design och utveckling står Ågrenkonsult, som arbetat med projektet sedan 2005. För Göteborgsbyråns del har projektet inneburit ett helhetsansvar för bland annat framtagning av masterplan, uthyrning och hyresgästanpassning och arkitektur. Grand Samarkand ägs av Eurocommercial Properties och hyser cirka 70 butiker.

– Vi har tillsammans med vår uppdragsgivare Eurocommercial Properties varit med och skapat Grand Samarkand under en rad år, därför känns det extra kul att få vara med och vinna den här utnämningen. Dessutom är det femte gången något av våra projekt vinner, vilket vi tar som en bekräftelse på ett gott utfört arbete, säger Anders Röstlund, vd på Ågrenkonsult.

Övriga nominerade var Frölunda torg, Göteborg och Marieberg Galleria, Örebro.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige