Image

Här är Nordens bästa köpcentrum

Event Väla Centrum har utsetts till Bästa nordiska köpcentrum av NCSC, Nordic council of shopping centers.
Publicerad den 17 April 2013
Väla centrum. Bild: Diligentia
Väla centrum. Väla Centrum. Bild: Diligentia
Väla Centrum. Niklas Blonér, centrumchef på Väla och Jenny Nilsson, projektutvecklare på Diligentia vid prisceremonin där Väla Centrum utsågs till Nordens bästa köpcentrum. Niklas Blonér, centrumchef på Väla och Jenny Nilsson, projektutvecklare på Diligentia vid prisceremonin där Väla Centrum utsågs till Nordens bästa köpcentrum.

De tävlande var Rødovre Centrum i Danmark, Kamppi i Finland, Storo Storsenter i Norge och Väla Centrum.

Prisutdelningen skedde under ICSC European Conference på Waterfront i Stockholm i dag inför cirka 600 besökare.
Väla Centrum får, förutom äran, en prischeck på 25 000 kronor att skänka till välgörande ändamål under ett publikt evenemang på centret längre fram.

Juryns motivering:
”Årets vinnare är ett centrum som förmedlar en mycket positiv känsla. Det inbjuder till trivsel och utrymme. Centret har en fantastisk butiksmix få andra förunnat. Miljön känns modern och lockar till handel, samvaro och trivsel. Denna känsla bottnar i ett förstklassigt management, där teambuilding är ledstjärnan.
Den sista renoveringen och utvidgningen har gett centret en internationell prägel, med kreativ och vacker design. En stil väl avpassad ett modecenter. Det finns många lounger och food-courten är exemplarisk. Ett extra plus även för den varsamma renoveringen av den gamla delen, utan att tappa dess specifikt 70-talistiska charm.”

Väla Centrum ägs av Diligentia.
– Vi har tolv attraktiva köpcentrum, som alla ger upplevelser som är mer än shopping. Jag är riktigt stolt över Väla Centrum, som både levererar en hög avkastning till Skandia Livs försäkringstagare och som år efter år blir utnämnt till bästa köpcentrum, både av butikshyresgästerna och av dem som shoppar där. Att vi vinner NCSCs förtroende och blir Bästa nordiska köpcentrum verifierar att vi inte bara toppar ligan i Sverige utan även håller högsta internationella klass, säger Bo Jansson, Diligentias Fastighetschef för Köpcentrum.

– I och med utbyggnaden som blev klar förra året är våra besökssiffror nu uppe i sex miljoner årligen. En del av vår succé är vår väl avvägda blandning av internationella butikskoncept och lokala trendbutiker. Det ska finnas något för alla, berättar Niklas Blonér, centrumchef på Väla Centrum.

Väla Centrum prisas också för kreativ design i kombination med vidareutvecklingen av centrets historiska utseende. Väla Centrum ligger i Helsingborg och erbjuder 180 butiker och restauranger på en yta om 72 000 kvadratmeter. Arkitekten bakom Väla Centrum är Magnus Åhs på Ågrenkonsult.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige