Image

Halverat resultat för Wallenstam

RAPPORTER Wallenstam redovisar ett halverat resultat i årets första halvårsrapporter. För perioden blev resultatet efter skatt 100 miljoner kronor, att jämföras med 198 miljoner kronor året före.
Publicerad den 5 Augusti 2009

Hyresintäkterna för perioden ökar till 674 miljoner kronor (623), varav de för kvartal två uppgår till 339 miljoner kronor (313).

Fastighetsresultatet för perioden ökar till 175 miljoner kronor (132), en ökning med 33 procent.

Periodens resultat efter skatt uppgår till 100 miljoner kronor (198), varav det för kvartal två uppgår till 68 miljoner kronor (101). Vinst per aktie för perioden uppgår till 2 kronor (3) och kvartal två till 1 kr (2).

Värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgår till en miljon kronor (127) och på derivatinstrument till -17 miljoner kronor (4).

Investeringar i fastigheter uppgår till 848 miljoner kronor (970), varav förvärv 501 miljoner kronor. Investeringar i vindkraft uppgår till 92 miljoner kronor (278).

Substansvärde per aktie uppgår till 177 kronor (176).

- Verksamheten utvecklas positivt med en god hyresutveckling. Vi har en stark balansräkning och lönsam förvaltning som ger oss goda förutsättningar att fortsätta bygga hyresrätter. Vår koncentrationsstrategi med attraktiva fastigheter i Sveriges storstadsregioner bidrar till stabila fastighetsvärden. Vi har med oss erfarenheter från fastighetskrisen under 90-talet och vet att fastigheternas läge är en avgörande faktor för värdet. Vårt kommersiella bestånd är koncentrerat till de centrala delarna av Göteborg och har en genomsnittlig direktavkastning på sju procent vilket är betryggande i rådande konjunkturläge, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige