Image

Gottsunda först ut i Citylabs nästa omgång

Energi/miljö SGBC:s Citylab Action - ett initiativ för att stötta och hjälpa stadsutvecklingsprojekt i hållbarhetsarbetet - startade sin första omgång under 2016, med tolv deltagande projekt. Under 2017 är det dags för nästa omgång och nu är det första stadsutvecklingsprojektet klart. Det blir Gottsundaområdet i Uppsala som kommer att arbeta enligt Citylab Actions guide för hållbar stadsutveckling.
Publicerad den 4 Juli 2016
Erik Pelling. Bild: Uppsala kommun
Erik Pelling.

- Vi prioriterar hållbar stadsutveckling i Uppsala kommun, och samarbetet i Citylab skapar unika förutsättningar, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

- Utvecklingen av Gottsundaområdet är ett spännande projekt, med utveckling av ett befintligt område som i framtiden ska bli en nod för hela Uppsala.

Uppsala kommun var först in i 2016 års omgång med Rosendal, och Gottsunda blir kommunens andra projekt i Citylab Action. Det finns en bred enighet i Sverige om att hållbarhet måste vara centralt i framtidens stadsplanering och guiden har utvecklats för att göra det arbetet lättare, med svenska städers behov som ledstjärna. Att en av Sveriges största kommuner fortsätter vara starkt engagerade i Citylab Action bevisar att forumet är en viktig del i den hållbara stadsutvecklingen.

- Det är fantastiskt roligt att Uppsala kommun väljer att gå med i Citylab Action med ytterligare ett projekt, säger Ann-Kristin Belkert, chef för Citylab - där Citylab Action ingår - på Sweden Green Building Council.

- Gottsundas medverkan kommer skapa förutsättningar för hållbar utveckling av området och starkt bidra till den fortsatta utvecklingen av Citylab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige