Image

Göteborgskontor blev bostadsrätter – sålda för 47 500 kronor per kvadrat

Bygg/Arkitektur Wallenstam har omvandlat drygt 8 000 kvadratmeter kommersiell yta till 85 nya lägenheter i centrala Göteborg. Genomsnittspriset totalt sett i det två projekten uppgick till cirka 47 500 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 29 Maj 2013
Lilla torget. Bild: Wallenstam
Lilla torget. Thomas Dahl. Bild: Wallenstam
Thomas Dahl.

– Vi har en omfattande projektportfölj och gott om idéer för nybyggnation i Göteborgsregionen. Samtidigt bidrar vi också till fler bostäder i projekt som dessa då vi omvandlar kommersiell yta till lägenheter. Det stora intresset för de 85 lägenheterna visar att fastigheter i rätt läge är en viktig framgångsfaktor, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Intresset för Lilla Drottningen och Lilla Torget, båda med adress inom vallgraven, har varit stort med totalt sett över 1 000 intresseanmälningar.

Samtliga lägenheter i projektet Lilla Drottningen på Stora Nygatan 15/Lilla Drottninggatan 4 med utsikt mot Trädgårdsföreningen är sålda. Här finns nu, istället för kommersiell yta, 30 lägenheter med en yta på 29 till drygt 100 kvadratmeter. Fastigheten på Stora Nygatan uppfördes som byggmästarresidens 1856 medan Lilla Drottninggatan 4 från 1855 inledningsvis fungerade som både målarmästarresidens och hotell.

Det andra projektet är fastigheterna på Lilla Torget 1/Södra Hamngatan 5 där 55 bostadsrätter har byggts med en mix av bekvämlighet, läge och historia. Lägenheterna som är från 35 till 272 kvadratmeter har alla unika planlösningar och fördelas mellan tre sammanlänkade huskroppar: Wijkska huset uppfört i sin form 1853-1929, Atlanticahuset från 1807-1922 samt Otterhällehuset som byggdes 1895. Det återstår en lägenhet att färdigställa, övriga är sålda och inflyttade.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige