Image

Gigantiskt projekt i Uppsala

BYGG Nyligen blev allt klart för det största byggprojektet i Uppsalas moderna historia. Det handlar om Uppsala resecentrum och en helt ny järnvägsstation. Projektering och upphandling pågår, byggstarten är planerad till i början av 2009 och om allt går vägen står det hela klart i december 2011.
Publicerad den 14 Januari 2008

I julas beviljades Jernhusen bygglov för nya Centralstation Uppsala i Uppsala resecentrum. Med detta beslut kan har man nu kunnat komma igång med projekteringen och bygget av stationen.

Centralstation Uppsala blir en ny byggnad som kommer att ligga i direkt anslutning till det befintliga stationshuset men med entréer mot torget och centralpassagen. Under 2008 pågår projektering och upphandling av entreprenörer. Byggstarten av Centralstation Uppsala planeras till början av 2009 för att sedan stå klar våren 2010.

- Vi ska bygga en station med modern och spännande arkitektur. Det blir ett smart hus med miljövänliga lösningar. Vårt mål är att Centralstation Uppsala ska bli den naturliga mötesplatsen för besökare och resenärer, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

När Centralstation Uppsala invigs 2010 i kommer nuvarande station att rustas upp och användas till handel och kontorslokaler.

Uppsala station har dagligen 40000 resenärer, mycket pendlare, som passerar. Med det är de näst störst i landet, bara Stockholm är större

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige