Image
Norra Hamnen Kubiklager.
Norra Hamnen Kubiklager. Bild: Genesta

Genesta säljer logistik i Malmö

Transaktioner Genesta Property Nordic säljer lager- och logistikfastigheten Norra Hamnen Kubiklager i Malmö på uppdrag av GNRE Fund II, till den globala fastighetsinvesteraren Bentall Greenoak.
Publicerad den 22 Mars 2021

Fastigheten på totalt 19 600 kvadrameter förvärvades i februari 2019 och har sen dess utvecklats med förbättringar för både hyresgästerna och miljön. År 2020 certifierades fastigheten enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM In-Use och tilldelades då nivån Very Good.
– Vi är nöjda med hur vi har utvecklat fastigheten. Vi har följt vår strategi genom att öka fastighetens miljöprestanda, erbjuda hyresgästerna en inspirerande arbetsplats och samtidigt generera värde för våra investerare, säger Genestas vd David Neil.

Fastigheten ligger i Malmö Industrial Park, ett nytt industriområde i Öresundsregionen med strategisk placering nära tåg, hamn och motorvägar.
– Vi fortsätter att leta efter attraktiva möjligheter i Malmö och i övriga Norden, säger David Neil.

Cushman & Wakefield och Roschier var Genestas rådgivare under transaktionen.

JLL har varit både transaktions- och finansieringsrådgivare åt Betnall Greenoak.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige